Mini vakondtúrás torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 100 g liszt
- 40 g cukrozatlan kakaópor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- kevés cukor
- tejszín (állati eredetű)
- 80 g csokoládé vagy csoki lencse
- 3 banán
- 1 citromból nyert citromlé
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt.
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük és belecsorgatjuk az olajt.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojás sárgához forgatjuk. A masszát 10 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
Én ebből a mennyiségből 4 kis tortát sütöttem. 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). Kiborítjuk a formából, rácson hűlni hagyjuk. A kihűlt torta tetejére késsel „rajzolunk” egy kört a külsejétől 1 cm-re.
Kb 2 cm mélyen bemetsszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal 2 cm mélyen kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a pudingot megfőzzük (ízesítjük cukorral), majd jól lehűtjük. A csokit lereszeljük, a tejszínt kemény habbá verjük.
Amikor már jól kihűlt a puding, összekavarjuk a tejszínhabbal és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a csoki reszeléket.
A megtisztított banánokat hosszában félbevágjuk és megkenjük citromlével.
A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatjuk, a tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozzuk a tortára.
A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol jól befedjük, enyhén rányomjuk. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.