Mini vakondtúrás torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mini vakondtúrás torta

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 5 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 100 g liszt
  • 40 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • kevés cukor
  • tejszín (állati eredetű)
  • 80 g csokoládé vagy csoki lencse
  • 3 banán
  • 1 citromból nyert citromlé

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt.

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük és belecsorgatjuk az olajt.

A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojás sárgához forgatjuk. A masszát 10 cm átmérőjű tortaformába öntjük.

Én ebből a mennyiségből 4 kis tortát sütöttem. 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). Kiborítjuk a formából, rácson hűlni hagyjuk. A kihűlt torta tetejére késsel „rajzolunk” egy kört a külsejétől 1 cm-re.

Kb 2 cm mélyen bemetsszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal 2 cm mélyen kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük.

Elkészítjük a tölteléket: a pudingot megfőzzük (ízesítjük cukorral), majd jól lehűtjük. A csokit lereszeljük, a tejszínt kemény habbá verjük.

Amikor már jól kihűlt a puding, összekavarjuk a tejszínhabbal és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a csoki reszeléket.

A megtisztított banánokat hosszában félbevágjuk és megkenjük citromlével.

A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatjuk, a tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozzuk a tortára.

A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol jól befedjük, enyhén rányomjuk. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.