Mese torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- ételfesték
Krémhez:
- 800 ml habtejszín
- 2 tábla étcsokoládé
- 3 ek kristálycukor
Elkészítése:
Tészta készítése: keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet a tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy,hogy a tojáshab ne törjön össze, majd öntsd hozzá az ételszínezések a kívánt szín eléréséig. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Krém készítése: a habtejszínt kezdd el melegíteni, add hozzá az apróra vágott csokit, addig melegítsük amíg sűrű masszát nem kapunk, majd adjuk hozzá a cukrot is. Hűtsük ki és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap robotgéppel verjük keményre. (Kicsit tovább tart, mint a sima habtejszín felverése.)
A tésztát tetszés szerint vágd fel és tölts meg a krémmel. Ízlés szerint díszítsd.