Mese torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • ételfesték

Krémhez:

  • 800 ml habtejszín
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 3 ek kristálycukor

Elkészítése:
Tészta készítése: keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet a tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy,hogy a tojáshab ne törjön össze, majd öntsd hozzá az ételszínezések a kívánt szín eléréséig. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

Krém készítése: a habtejszínt kezdd el melegíteni, add hozzá az apróra vágott csokit, addig melegítsük amíg sűrű masszát nem kapunk, majd adjuk hozzá a cukrot is. Hűtsük ki és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap robotgéppel verjük keményre. (Kicsit tovább tart, mint a sima habtejszín felverése.)
A tésztát tetszés szerint vágd fel és tölts meg a krémmel. Ízlés szerint díszítsd.