Mennyei csokitorta recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 20 dkg liszt
- 5-10 dkg rétesliszt
- 25 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
A krémhez
- 20 dkg tejcsoki
- 10 dkg étcsokoládé
- 6 dl habtejszín
- 3 kis csomag habfixáló por
Elkészítése:
A krémet érdemes korábban megcsinálni, mert dermednie kell, ezért jobb, ha azzal kezdem.
Krém elkészítése:
A mikróban megolvasztom a csokikat, amiket apróra összetördeltem (így gyorsabban és jobban olvad). Miközben olvad a csoki, a tejszínt a habfixálókkal kemény habbá verem. Óvatosan belekeverem az olvadt csokikat. Ezután hűtőbe teszem, hogy dermedjen. Miután megdermedt, megkenem vele az addigra már kisült és kihűlt piskótát. Muszáj, hogy kihűljön a piskóta, különben a dermedt krém ismét felolvad és a piskóta magába szívja majd.
A piskóta elkészítése:
A 6 tojást különválasztjuk, a fehérjét a cukor felével (tehát 12,5 dkg cukorral) kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukor másik felét (a maradék 12,5 dkg-t)és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, s összekeverjük. A lisztet a rétesliszttel és a sütőporral összekeverjük, majd hozzászitáljuk a tojássárgájás masszához. Apránként óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot is. Kerek sütőformába öntjük, amibe előzőleg sütőpapírt tettünk. Én nem szoktam kivajazni az oldalát, mert szalonna lesz a tészta, ha sütőpapír van alatta, nem fog leragadni.
180°C-on kb. 10 percig, majd 165°C-on további 20-25 percig sütjük.
Mi nagyon szeretjük, tényleg isteni finom. A díszítést mindenki fantáziájára bízom, be lehet vonni tortabevonóval vagy az egészet, vagy csak a tetejét. Mint a képen látszik én csak a tetejét vontam be vele :)
Egyébként az az én szülinapi tortám volt tavaly decemberben :)