Mennyei csokitorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 20 dkg liszt
  • 5-10 dkg rétesliszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 6 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej

A krémhez

  • 20 dkg tejcsoki
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 dl habtejszín
  • 3 kis csomag habfixáló por

Elkészítése:
A krémet érdemes korábban megcsinálni, mert dermednie kell, ezért jobb, ha azzal kezdem.

Krém elkészítése:
A mikróban megolvasztom a csokikat, amiket apróra összetördeltem (így gyorsabban és jobban olvad). Miközben olvad a csoki, a tejszínt a habfixálókkal kemény habbá verem. Óvatosan belekeverem az olvadt csokikat. Ezután hűtőbe teszem, hogy dermedjen. Miután megdermedt, megkenem vele az addigra már kisült és kihűlt piskótát. Muszáj, hogy kihűljön a piskóta, különben a dermedt krém ismét felolvad és a piskóta magába szívja majd.

A piskóta elkészítése:
A 6 tojást különválasztjuk, a fehérjét a cukor felével (tehát 12,5 dkg cukorral) kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukor másik felét (a maradék 12,5 dkg-t)és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, s összekeverjük. A lisztet a rétesliszttel és a sütőporral összekeverjük, majd hozzászitáljuk a tojássárgájás masszához. Apránként óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot is. Kerek sütőformába öntjük, amibe előzőleg sütőpapírt tettünk. Én nem szoktam kivajazni az oldalát, mert szalonna lesz a tészta, ha sütőpapír van alatta, nem fog leragadni.
180°C-on kb. 10 percig, majd 165°C-on további 20-25 percig sütjük.

Mi nagyon szeretjük, tényleg isteni finom. A díszítést mindenki fantáziájára bízom, be lehet vonni tortabevonóval vagy az egészet, vagy csak a tetejét. Mint a képen látszik én csak a tetejét vontam be vele :)
Egyébként az az én szülinapi tortám volt tavaly decemberben :)