Meggyes-pudingos torta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 vaníliás pudingpor
- 2,5-3 dl tej
- 1 üveg meggy
- kakaó
- 1 cs átlátszó zselatin
Elkészítése:
A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, majd szép lassan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
Ketté osztjuk a tésztát, és a sárga részét egy kikent, lisztezett tepsibe vagy torta formába simítjuk, majd a tészta másik felébe 2 ek kakaóport keverünk és ezt a sárga tésztára simítjuk.
A tészta tetejére szórjuk az alaposan lecsepegtetett ,meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük, de azért ellenőrizzük tűpróbával!
A pudingot felfőzzük a tejjel (csinálhatjuk kevesebb pudingporból is, pl csak 1 csomaggal. Ennek értelmében szabályozzuk a tej mennyiségét.)
Ha kihűlt akkor kikeverjük a vajjal és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A krémet a süti tetejére kenjük.
A zselatint a megmaradt meggylével felfőzzük és ha hűlés közben kezd sűrűsödni akkor a süteményre öntjük. Kevés tejszínhabbal lehet díszíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »