Meggyes-pudingos torta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 vaníliás pudingpor
- 2,5-3 dl tej
- 1 üveg meggy
- kakaó
- 1 cs átlátszó zselatin
Elkészítése:
A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, majd szép lassan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
Ketté osztjuk a tésztát, és a sárga részét egy kikent, lisztezett tepsibe vagy torta formába simítjuk, majd a tészta másik felébe 2 ek kakaóport keverünk és ezt a sárga tésztára simítjuk.
A tészta tetejére szórjuk az alaposan lecsepegtetett ,meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük, de azért ellenőrizzük tűpróbával!
A pudingot felfőzzük a tejjel (csinálhatjuk kevesebb pudingporból is, pl csak 1 csomaggal. Ennek értelmében szabályozzuk a tej mennyiségét.)
Ha kihűlt akkor kikeverjük a vajjal és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A krémet a süti tetejére kenjük.
A zselatint a megmaradt meggylével felfőzzük és ha hűlés közben kezd sűrűsödni akkor a süteményre öntjük. Kevés tejszínhabbal lehet díszíteni.