Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-pudingos torta recept

Meggyes-pudingos torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1,5 vaníliás pudingpor
    • 2,5-3 dl tej
    • 1 üveg meggy
    • kakaó
    • 1 cs átlátszó zselatin

    Elkészítése:

    A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, majd szép lassan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.

    Ketté osztjuk a tésztát, és a sárga részét egy kikent, lisztezett tepsibe vagy torta formába simítjuk, majd a tészta másik felébe 2 ek kakaóport keverünk és ezt a sárga tésztára simítjuk.

    A tészta tetejére szórjuk az alaposan lecsepegtetett ,meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük, de azért ellenőrizzük tűpróbával!

    A pudingot felfőzzük a tejjel (csinálhatjuk kevesebb pudingporból is, pl csak 1 csomaggal. Ennek értelmében szabályozzuk a tej mennyiségét.)

    Ha kihűlt akkor kikeverjük a vajjal és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A krémet a süti tetejére kenjük.

    A zselatint a megmaradt meggylével felfőzzük és ha hűlés közben kezd sűrűsödni akkor a süteményre öntjük. Kevés tejszínhabbal lehet díszíteni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá