Meggyes-pudingos torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 vaníliás pudingpor
  • 2,5-3 dl tej
  • 1 üveg meggy
  • kakaó
  • 1 cs átlátszó zselatin

Elkészítése:

A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, majd szép lassan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.

Ketté osztjuk a tésztát, és a sárga részét egy kikent, lisztezett tepsibe vagy torta formába simítjuk, majd a tészta másik felébe 2 ek kakaóport keverünk és ezt a sárga tésztára simítjuk.

A tészta tetejére szórjuk az alaposan lecsepegtetett ,meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük, de azért ellenőrizzük tűpróbával!

A pudingot felfőzzük a tejjel (csinálhatjuk kevesebb pudingporból is, pl csak 1 csomaggal. Ennek értelmében szabályozzuk a tej mennyiségét.)

Ha kihűlt akkor kikeverjük a vajjal és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A krémet a süti tetejére kenjük.

A zselatint a megmaradt meggylével felfőzzük és ha hűlés közben kezd sűrűsödni akkor a süteményre öntjük. Kevés tejszínhabbal lehet díszíteni.