Meggyes diótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
- csipet só
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 csomag tortazselé
- 1 ek cukor
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá kezdjük verni. Hozzáadunk 5 dkg cukrot és ezzel kemény habbá verjük. A sárgáját 15 dkg cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet és simára keverjük. Beleforgatjuk a felvert tojáshabot óvatosan.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 45 perc). A kisült piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése:
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. (Ha cukrászhabot használunk, a habfixáló elhagyható.) A befőtt levét leszűrjük, és 0,5 dl-t belekeverünk a habba, majd óvatosan beleforgatjuk a meggy 2/3-át.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az egyik lapot megkenjük a meggyes habbal. Rátesszük a másik piskótalapot Kicsit nyomkodjuk le, majd az oldalát is kenjük be.
A tortazselét keverjük el a cukorral, öntsük bele a maradék befőtt levét. Ez kb. 2,5-3 dl, ha ennél kevesebb, akkor vízzel egészítsük ki. Állandó keverés mellett forraljuk fel, majd főzzük további 1 percet. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, időnként keverjük át.
Közben a maradék meggyszemeket helyezzük rá a tortára és amikor a zselé kezd megdermedni kanalazzuk a tetejére, hogy befedje a meggyet. Felvert tejszínnel díszítsük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »