Meggyes diótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
- csipet só
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 csomag tortazselé
- 1 ek cukor
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá kezdjük verni. Hozzáadunk 5 dkg cukrot és ezzel kemény habbá verjük. A sárgáját 15 dkg cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet és simára keverjük. Beleforgatjuk a felvert tojáshabot óvatosan.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 45 perc). A kisült piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése:
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. (Ha cukrászhabot használunk, a habfixáló elhagyható.) A befőtt levét leszűrjük, és 0,5 dl-t belekeverünk a habba, majd óvatosan beleforgatjuk a meggy 2/3-át.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az egyik lapot megkenjük a meggyes habbal. Rátesszük a másik piskótalapot Kicsit nyomkodjuk le, majd az oldalát is kenjük be.
A tortazselét keverjük el a cukorral, öntsük bele a maradék befőtt levét. Ez kb. 2,5-3 dl, ha ennél kevesebb, akkor vízzel egészítsük ki. Állandó keverés mellett forraljuk fel, majd főzzük további 1 percet. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, időnként keverjük át.
Közben a maradék meggyszemeket helyezzük rá a tortára és amikor a zselé kezd megdermedni kanalazzuk a tetejére, hogy befedje a meggyet. Felvert tejszínnel díszítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »