Meggyes csokoládétorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (fehérje és sárgája különválasztva)
- 5 evőkanál hideg víz
- 10 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- fél zacskó sütőpor
- 10 evőkanál liszt
- fél zacskó csokis tortadara
Töltelék:
- rumos meggylekvár
- 1 cs csokis pudingpor
- kb 3,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
Díszítés:
- rumos meggylekvár
- tortazselé
- 2 tábla csokoládé
- csokis tortadara tetszés szerint
Elkészítése:
A tojás sárgájához hozzáadom a vizet, a cukrot, a sót, a lisztet, a sütőport és a tortadarát. Ezt jól összedolgozom, majd a tojások felvert habját is hozzákeverem. Lisztezett, alul sütőpapíros tortaformában megsütöm.(Sütés közben meg kell szurkálni, hogy rendesen megsüljön.) Miután a piskóta megsült, kettévágjuk, és megvárjuk hogy kihűljön. Eközben elkészíthetjük a pudingot (a pudingport összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet. Miután elkészült hozzáadjuk a vajat és a tortadarát is.)
Ha kihűlt a tészta, az alsó lapot megkenjük a meggylekvárral( én házi meggylekvárt használtam, de szerintem a boltival is jó lehet),majd eloszlatjuk rajta a kihűlt pudingot. Rárakom a másik piskótalapot és a tetejét is megkenem lekvárral. Végül megolvasztom a csokit és rákenem az oldalára, majd megszórom tortadarával.A legvégén a tetejére ráöntöm a tortazselét, ezután berakom egy kicsit hűlni a hűtőbe, hogy a csoki rendesen megdermedjen.
Sztori: Mindig szeretek új dolgokat kipróbálni a konyhában, és ez most is így volt. Anyukám épp meggylekvárt főzött és megkérdezte, hogy miért nem rakok a csokis tortámhoz egy kis meggylekvárt is… Hát így született meg ez a torta!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »