Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes csokoládétorta recept

Meggyes csokoládétorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (fehérje és sárgája különválasztva)
    • 5 evőkanál hideg víz
    • 10 evőkanál cukor
    • 1 csipet só
    • fél zacskó sütőpor
    • 10 evőkanál liszt
    • fél zacskó csokis tortadara

    Töltelék:

    • rumos meggylekvár
    • 1 cs csokis pudingpor
    • kb 3,5 dl tej
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál vaj

    Díszítés:

    • rumos meggylekvár
    • tortazselé
    • 2 tábla csokoládé
    • csokis tortadara tetszés szerint

    Elkészítése:
    A tojás sárgájához hozzáadom a vizet, a cukrot, a sót, a lisztet, a sütőport és a tortadarát. Ezt jól összedolgozom, majd a tojások felvert habját is hozzákeverem. Lisztezett, alul sütőpapíros tortaformában megsütöm.(Sütés közben meg kell szurkálni, hogy rendesen megsüljön.) Miután a piskóta megsült, kettévágjuk, és megvárjuk hogy kihűljön. Eközben elkészíthetjük a pudingot (a pudingport összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet. Miután elkészült hozzáadjuk a vajat és a tortadarát is.)
    Ha kihűlt a tészta, az alsó lapot megkenjük a meggylekvárral( én házi meggylekvárt használtam, de szerintem a boltival is jó lehet),majd eloszlatjuk rajta a kihűlt pudingot. Rárakom a másik piskótalapot és a tetejét is megkenem lekvárral. Végül megolvasztom a csokit és rákenem az oldalára, majd megszórom tortadarával.A legvégén a tetejére ráöntöm a tortazselét, ezután berakom egy kicsit hűlni a hűtőbe, hogy a csoki rendesen megdermedjen.

    Sztori: Mindig szeretek új dolgokat kipróbálni a konyhában, és ez most is így volt. Anyukám épp meggylekvárt főzött és megkérdezte, hogy miért nem rakok a csokis tortámhoz egy kis meggylekvárt is… Hát így született meg ez a torta!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá