Meggyes csokoládétorta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (fehérje és sárgája különválasztva)
- 5 evőkanál hideg víz
- 10 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- fél zacskó sütőpor
- 10 evőkanál liszt
- fél zacskó csokis tortadara
Töltelék:
- rumos meggylekvár
- 1 cs csokis pudingpor
- kb 3,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
Díszítés:
- rumos meggylekvár
- tortazselé
- 2 tábla csokoládé
- csokis tortadara tetszés szerint
Elkészítése:
A tojás sárgájához hozzáadom a vizet, a cukrot, a sót, a lisztet, a sütőport és a tortadarát. Ezt jól összedolgozom, majd a tojások felvert habját is hozzákeverem. Lisztezett, alul sütőpapíros tortaformában megsütöm.(Sütés közben meg kell szurkálni, hogy rendesen megsüljön.) Miután a piskóta megsült, kettévágjuk, és megvárjuk hogy kihűljön. Eközben elkészíthetjük a pudingot (a pudingport összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet. Miután elkészült hozzáadjuk a vajat és a tortadarát is.)
Ha kihűlt a tészta, az alsó lapot megkenjük a meggylekvárral( én házi meggylekvárt használtam, de szerintem a boltival is jó lehet),majd eloszlatjuk rajta a kihűlt pudingot. Rárakom a másik piskótalapot és a tetejét is megkenem lekvárral. Végül megolvasztom a csokit és rákenem az oldalára, majd megszórom tortadarával.A legvégén a tetejére ráöntöm a tortazselét, ezután berakom egy kicsit hűlni a hűtőbe, hogy a csoki rendesen megdermedjen.
Sztori: Mindig szeretek új dolgokat kipróbálni a konyhában, és ez most is így volt. Anyukám épp meggylekvárt főzött és megkérdezte, hogy miért nem rakok a csokis tortámhoz egy kis meggylekvárt is… Hát így született meg ez a torta!