Meggyes csokoládétorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Meggyes csokoládétorta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 5 db tojás (fehérje és sárgája különválasztva)
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • fél zacskó sütőpor
  • 10 evőkanál liszt
  • fél zacskó csokis tortadara

Töltelék:

  • rumos meggylekvár
  • 1 cs csokis pudingpor
  • kb 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj

Díszítés:

  • rumos meggylekvár
  • tortazselé
  • 2 tábla csokoládé
  • csokis tortadara tetszés szerint

Elkészítése:
A tojás sárgájához hozzáadom a vizet, a cukrot, a sót, a lisztet, a sütőport és a tortadarát. Ezt jól összedolgozom, majd a tojások felvert habját is hozzákeverem. Lisztezett, alul sütőpapíros tortaformában megsütöm.(Sütés közben meg kell szurkálni, hogy rendesen megsüljön.) Miután a piskóta megsült, kettévágjuk, és megvárjuk hogy kihűljön. Eközben elkészíthetjük a pudingot (a pudingport összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet. Miután elkészült hozzáadjuk a vajat és a tortadarát is.)
Ha kihűlt a tészta, az alsó lapot megkenjük a meggylekvárral( én házi meggylekvárt használtam, de szerintem a boltival is jó lehet),majd eloszlatjuk rajta a kihűlt pudingot. Rárakom a másik piskótalapot és a tetejét is megkenem lekvárral. Végül megolvasztom a csokit és rákenem az oldalára, majd megszórom tortadarával.A legvégén a tetejére ráöntöm a tortazselét, ezután berakom egy kicsit hűlni a hűtőbe, hogy a csoki rendesen megdermedjen.

Sztori: Mindig szeretek új dolgokat kipróbálni a konyhában, és ez most is így volt. Anyukám épp meggylekvárt főzött és megkérdezte, hogy miért nem rakok a csokis tortámhoz egy kis meggylekvárt is… Hát így született meg ez a torta!