Meggyes-csokitorta recept
Elkészítés:
Piskóta:
A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a lisztet és a keményre vert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hőfokon sütjük. A tojásokat elkeverjük a kakaós liszttel, a porcukorral, és 3-4 evőkanál tejjel. A maradék tejet felfőzzük a vaníliás cukorral,lassan elkeverjük a tojásos péppel, és állandóan kevergetve, kis lángon vagy gőz fölött, sűrűre főzzük.A tűzről levéve elegyítjük a vajjal, majd kihűlésig keverjük. Mire teljesen kihűl,sűrű,kemény krémet kapunk.
A tortalapokat megkenem a krémmel megszórom meggyel,majd összetapasztom és a tetejét leöntöm olvasztott csokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

