Meggyes-csokitorta recept

Elkészítés:
Piskóta:
A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a lisztet és a keményre vert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hőfokon sütjük. A tojásokat elkeverjük a kakaós liszttel, a porcukorral, és 3-4 evőkanál tejjel. A maradék tejet felfőzzük a vaníliás cukorral,lassan elkeverjük a tojásos péppel, és állandóan kevergetve, kis lángon vagy gőz fölött, sűrűre főzzük.A tűzről levéve elegyítjük a vajjal, majd kihűlésig keverjük. Mire teljesen kihűl,sűrű,kemény krémet kapunk.
A tortalapokat megkenem a krémmel megszórom meggyel,majd összetapasztom és a tetejét leöntöm olvasztott csokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »