Meggyes-csokitorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 4 dkg kakaó
  • 15 dkg liszt

Csokis krém:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 üveg meggy

Elkészítés:
Piskóta:
A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a lisztet és a keményre vert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hőfokon sütjük. A tojásokat elkeverjük a kakaós liszttel, a porcukorral, és 3-4 evőkanál tejjel. A maradék tejet felfőzzük a vaníliás cukorral,lassan elkeverjük a tojásos péppel, és állandóan kevergetve, kis lángon vagy gőz fölött, sűrűre főzzük.A tűzről levéve elegyítjük a vajjal, majd kihűlésig keverjük. Mire teljesen kihűl,sűrű,kemény krémet kapunk.
A tortalapokat megkenem a krémmel megszórom meggyel,majd összetapasztom és a tetejét leöntöm olvasztott csokival.