Hozzávalók:
Piskóta:
Csokis krém:
Elkészítés:
Piskóta:
A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a lisztet és a keményre vert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hőfokon sütjük. A tojásokat elkeverjük a kakaós liszttel, a porcukorral, és 3-4 evőkanál tejjel. A maradék tejet felfőzzük a vaníliás cukorral,lassan elkeverjük a tojásos péppel, és állandóan kevergetve, kis lángon vagy gőz fölött, sűrűre főzzük.A tűzről levéve elegyítjük a vajjal, majd kihűlésig keverjük. Mire teljesen kihűl,sűrű,kemény krémet kapunk.
A tortalapokat megkenem a krémmel megszórom meggyel,majd összetapasztom és a tetejét leöntöm olvasztott csokival.