Meggyes-banános torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- késhegynyi sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 2 dl habtejszín
Töltelék:
- 3 banán
- 50 dkg meggy
- 2 tábla tortabevonó
Elkészítése:
A tésztához a lisztet összekeverem a kakaóporral, amit előtte átszitáltam. A tojások fehérjét kemény habbá verem, közben beleszórom a cukrot. Egymás után hozzáadok 6 tojás sárgáját, végül a lisztkeveréket is beleforgatom. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazok és lisztezek, majd a masszát két részletben megsütöm, 180 fokra előmelegített sütőben. Tűpróbát érdemes végezni!
A krémhez a tejet és a pudingot a tasakon található leírásnak megfelelően elkészítem, majd beleforgatom a felvert tejszínt is. A meggyet kimagozom, a banánt félbe vágom vagy felkarikázom (karikázva 2 is elég). A tortabevonót gőz felett kevés olajjal felolvasztom.
Az egyik tortalapot visszarakom a formába. A krém harmadát rákenem, erre teszem a banánt, majd a meggyet és lelocsolom a tortabevonóval. 20 percig hűtőbe teszem, hogy a csoki teljesen megdermedjen, majd krémmel megkenem úgy, hogy maradjon a tetejére is egy kevés. Ráteszem a másik tortalapot és megkenem a krémmel. 1 órára a hűtőbe teszem, majd ízlés szerint díszítem.