Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-banános torta recept

Meggyes-banános torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg kakaópor
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • késhegynyi sütőpor

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
    • 2 dl habtejszín

    Töltelék:

    • 3 banán
    • 50 dkg meggy
    • 2 tábla tortabevonó

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet összekeverem a kakaóporral, amit előtte átszitáltam. A tojások fehérjét kemény habbá verem, közben beleszórom a cukrot. Egymás után hozzáadok 6 tojás sárgáját, végül a lisztkeveréket is beleforgatom. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazok és lisztezek, majd a masszát két részletben megsütöm, 180 fokra előmelegített sütőben. Tűpróbát érdemes végezni!

    A krémhez a tejet és a pudingot a tasakon található leírásnak megfelelően elkészítem, majd beleforgatom a felvert tejszínt is. A meggyet kimagozom, a banánt félbe vágom vagy felkarikázom (karikázva 2 is elég). A tortabevonót gőz felett kevés olajjal felolvasztom.

    Az egyik tortalapot visszarakom a formába. A krém harmadát rákenem, erre teszem a banánt, majd a meggyet és lelocsolom a tortabevonóval. 20 percig hűtőbe teszem, hogy a csoki teljesen megdermedjen, majd krémmel megkenem úgy, hogy maradjon a tetejére is egy kevés. Ráteszem a másik tortalapot és megkenem a krémmel. 1 órára a hűtőbe teszem, majd ízlés szerint díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá