Meggyes-banános torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 tojás
  • 20 dkg cukor
  • késhegynyi sütőpor

Krém:

  • 5 dl tej
  • 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 2 dl habtejszín

Töltelék:

  • 3 banán
  • 50 dkg meggy
  • 2 tábla tortabevonó

Elkészítése:

A tésztához a lisztet összekeverem a kakaóporral, amit előtte átszitáltam. A tojások fehérjét kemény habbá verem, közben beleszórom a cukrot. Egymás után hozzáadok 6 tojás sárgáját, végül a lisztkeveréket is beleforgatom. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazok és lisztezek, majd a masszát két részletben megsütöm, 180 fokra előmelegített sütőben. Tűpróbát érdemes végezni!

A krémhez a tejet és a pudingot a tasakon található leírásnak megfelelően elkészítem, majd beleforgatom a felvert tejszínt is. A meggyet kimagozom, a banánt félbe vágom vagy felkarikázom (karikázva 2 is elég). A tortabevonót gőz felett kevés olajjal felolvasztom.

Az egyik tortalapot visszarakom a formába. A krém harmadát rákenem, erre teszem a banánt, majd a meggyet és lelocsolom a tortabevonóval. 20 percig hűtőbe teszem, hogy a csoki teljesen megdermedjen, majd krémmel megkenem úgy, hogy maradjon a tetejére is egy kevés. Ráteszem a másik tortalapot és megkenem a krémmel. 1 órára a hűtőbe teszem, majd ízlés szerint díszítem.