Meggyes álom torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 40 dkg cukor
- 36 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 14 evőkanál víz
- 10 evőkanál étolaj
- 4 dkg kakaópor (ennek a súlyát vonjuk ki a lisztéből!)
Meggyes krém:
- 1 üveg magozott meggy
- 1 cs vaníliás főzős pudingpor
- egy evőkanál cukor
- 1 dl tej
Sárga krém:
- 0,5 l tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 evőkanál liszt
Bevonás:
- 0,5 l habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a csipet sót, így keményebb habot kapunk. A sárgájához mérjük a cukrot, a vizet és az olajat. Ha kész a hab, akkor kikeverjük a sárgáját is és hozzávekeverjük lassan, csorgatva a fehérjéhez. Ezt végig gépi habverővel lehet. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, sütőport, majd lassan kézi, habverővel összekeverjük a a tojásos habbal.
A kész masszát egy 24 cm-es formába simítjuk (előtte kivajazzuk, lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük) és előmelegített sütőben készre sütjük. Én takarékon sütöm, így megfelelően átsül és megtartja a formáját is.
A meggyet (a levével együtt) a cukorral megfőzzük, a tejben elkevert vaníliás pudingporral.
A tejben csomómentesre keverjük a tojás sárgákat, cukrokat és a lisztet, majd sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a piskótánk, akkor 3 részre vágjuk. Az alsó réteget megkenjük a meggyes krémmel, a másodikat a sárga krémmel, ha marad még egy kicsi a sárgából, akkor mehet a tetejére is, majd a habbá vert tejszínnel bevonjuk az egész tortát gazdagon.
Tipp:
Az én családom imádja, mindenkinek nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
A meggyes álom torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 11 g