Meggyes álom torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 7 tojás
  • csipet só
  • 40 dkg cukor
  • 36 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 14 evőkanál víz
  • 10 evőkanál étolaj
  • 4 dkg kakaópor (ennek a súlyát vonjuk ki a lisztéből!)

Meggyes krém:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 cs vaníliás főzős pudingpor
  • egy evőkanál cukor
  • 1 dl tej

Sárga krém:

  • 0,5 l tej
  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 evőkanál liszt

Bevonás:

  • 0,5 l habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a csipet sót, így keményebb habot kapunk. A sárgájához mérjük a cukrot, a vizet és az olajat. Ha kész a hab, akkor kikeverjük a sárgáját is és hozzávekeverjük lassan, csorgatva a fehérjéhez. Ezt végig gépi habverővel lehet. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, sütőport, majd lassan kézi, habverővel összekeverjük a a tojásos habbal.

A kész masszát egy 24 cm-es formába simítjuk (előtte kivajazzuk, lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük) és előmelegített sütőben készre sütjük. Én takarékon sütöm, így megfelelően átsül és megtartja a formáját is.

A meggyet (a levével együtt) a cukorral megfőzzük, a tejben elkevert vaníliás pudingporral.

A tejben csomómentesre keverjük a tojás sárgákat, cukrokat és a lisztet, majd sűrűre főzzük.

Ha kihűlt a piskótánk, akkor 3 részre vágjuk. Az alsó réteget megkenjük a meggyes krémmel, a másodikat a sárga krémmel, ha marad még egy kicsi a sárgából, akkor mehet a tetejére is, majd a habbá vert tejszínnel bevonjuk az egész tortát gazdagon.

Tipp:

Az én családom imádja, mindenkinek nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!