Megálmodott epres csoda recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 4 ek liszt
- 2ek kakópor
- pici sütőpor
Eperkrémhez:
- 2 eper pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 5 dl habtejszín
- kb 30 dkg friss eper
Csokimázhoz:
- 100 gr tejcsoki
- 1dl tejszín
Elkészítése:
Elkészítem a kakaós piskótát egy kb 23 cm-es torta formában. A krémhez megfőzöm az epres pudingot,ha kihűlt hozzákeverem a felvert habhoz.(Én pár szem epret leturmixoltam,és még azt is a krémhez kevertem).
Összeállítás: Fontos!!! A piskóta köré visszarakom a tortaformám csatos részét, mivel ennek segítségével érem el a végeredményt! Az epreket felvágom, és a tortát körberakom vele a csatos részhez illeszkedve. Utána beleöntöm a krémet ügyelve,hogy az eprek ne mozduljanak el!A krémet elsimítom, majdnem a csat tetejéig(éppen csak egy pár mm maradjon ki. A mázhoz vízgőz felett megolvasztom a csokit,amibe beleöntöttem a tejszínt. Nem főzöm, csak kikeverem, amíg egynemű nem lesz. Utána ráöntöm a torta tetejére úgy, hogy most már teljesen a csat tetejéig, és ezt szépen elsimítom. Hűtőbe rakom egy kis időre(amíg megköt a csokimáz). Amikor kiveszem, óvatosan leveszem a csatot a tortáról. Már így önmagában is nagyon szép, de ezt még lehet díszíteni, pl dekor papírral, vagy eperrel!
Sztori: Talán erre a tortámra vagyok a legbüszkébb, a neve alapján is szó szerint megálmodtam…….Szerintem bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az…..ez benne az érdekesség, és az íze isteni finom!! Nagyon nagy sikere volt! :-)