Megálmodott epres csoda

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Megálmodott epres csoda

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 2ek kakópor
  • pici sütőpor

Eperkrémhez:

  • 2 eper pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 5 dl habtejszín
  • kb 30 dkg friss eper

Csokimázhoz:

  • 100 gr tejcsoki
  • 1dl tejszín

Elkészítése:
Elkészítem a kakaós piskótát egy kb 23 cm-es torta formában. A krémhez megfőzöm az epres pudingot,ha kihűlt hozzákeverem a felvert habhoz.(Én pár szem epret leturmixoltam,és még azt is a krémhez kevertem).

Összeállítás: Fontos!!! A piskóta köré visszarakom a tortaformám csatos részét, mivel ennek segítségével érem el a végeredményt! Az epreket felvágom, és a tortát körberakom vele a csatos részhez illeszkedve. Utána beleöntöm a krémet ügyelve,hogy az eprek ne mozduljanak el!A krémet elsimítom, majdnem a csat tetejéig(éppen csak egy pár mm maradjon ki. A mázhoz vízgőz felett megolvasztom a csokit,amibe beleöntöttem a tejszínt. Nem főzöm, csak kikeverem, amíg egynemű nem lesz. Utána ráöntöm a torta tetejére úgy, hogy most már teljesen a csat tetejéig, és ezt szépen elsimítom. Hűtőbe rakom egy kis időre(amíg megköt a csokimáz). Amikor kiveszem, óvatosan leveszem a csatot a tortáról. Már így önmagában is nagyon szép, de ezt még lehet díszíteni, pl dekor papírral, vagy eperrel!

Sztori: Talán erre a tortámra vagyok a legbüszkébb, a neve alapján is szó szerint megálmodtam…….Szerintem bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az…..ez benne az érdekesség, és az íze isteni finom!! Nagyon nagy sikere volt! :-)