Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6,5 dkg csokoládé (nálam 46 %-tej)
- 6,5 dkg vaj
- 8,5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3,5 dkg liszt
1. túrós réteg:
- 25 dkg túró
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
- 10 g zselatin
- mazsola
2. túrós réteg:
- 25 dkg túró
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
- 10 g zselatin
- mazsola
- tortadara a szóráshoz
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé ( tejcsokoládés)
Elkészítése:
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást és a lisztet is. Pár perc alatt simára keverjük, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét.
Egy 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük. (Ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla.)
A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele.)
A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük.
Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós-masszához keverünk.
A teljesen kihűlt tortalapot visszahelyezzük a formába, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a töltelék kellően megdermedjen (kb. 1 óra).
A második túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele.)
A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük.
Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós-masszához keverünk.
A hűtőből kivesszük a tortát, ízlés szerint megszórjuk tortadarával. Ezután rákanalazzuk a második réteg túrós tölteléket, tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd visszahelyezzük a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen (kb. 1 óra).
A tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd simára keverjük. A hűtőből kivett torta tetejére csorgatjuk, majd visszatesszük pár percre a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Pár perc elteltével szépen felszeletelve már tálalható is a torta.
A mazsolás-narancsos túró rudi torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 18 g