Mascarponés Túró Rudi torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg margarin
- 2 ek méz
Töltelékhez:
- 7 db Túró Rudi
- 15 dkg cukor
- 50 dkg mascarpone
- 1,5 ek liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
A kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint és mézet. Jól összedolgozzuk, majd egy 26 cm-es, margarinnal kikent tortaformába öntjük és kézzel simára egyengetjük, kanállal belenyomkodjuk.
Egy tálba beletesszük a mascarponét és a cukrot, majd robotgéppel kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a lisztet és a tojások sárgáját, az egészet alaposan összekeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előzőleg összekevert masszához apránként hozzáadjuk.
Fele mennyiségű tölteléket a darált kekszes alapra kanalazzuk, majd a tetejét körben kirakjuk a félbevágott Túró Rudival. Végül a maradék krémmel befedjük és simára egyengetjük a tetején.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük. A sütési idő felénél a tetejét sütőpapírral le kell fedni, hogy ne barnuljon meg nagyon.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan levesszük róla a formát. Tetejét porcukorral jól megszórjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »