Mascarponés Túró Rudi torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg margarin
- 2 ek méz
Töltelékhez:
- 7 db Túró Rudi
- 15 dkg cukor
- 50 dkg mascarpone
- 1,5 ek liszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
A kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint és mézet. Jól összedolgozzuk, majd egy 26 cm-es, margarinnal kikent tortaformába öntjük és kézzel simára egyengetjük, kanállal belenyomkodjuk.
Egy tálba beletesszük a mascarponét és a cukrot, majd robotgéppel kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a lisztet és a tojások sárgáját, az egészet alaposan összekeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előzőleg összekevert masszához apránként hozzáadjuk.
Fele mennyiségű tölteléket a darált kekszes alapra kanalazzuk, majd a tetejét körben kirakjuk a félbevágott Túró Rudival. Végül a maradék krémmel befedjük és simára egyengetjük a tetején.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük. A sütési idő felénél a tetejét sütőpapírral le kell fedni, hogy ne barnuljon meg nagyon.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan levesszük róla a formát. Tetejét porcukorral jól megszórjuk és tálaljuk.