Mascarponés baracktorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 ek teavaj
- 15 dkg darált édes keksz
- 250 g natúr krémsajt (mascarpone)
- 50 g porcukor
- 1 doboz őszibarack befőtt
- 1,5 ek zselatin
- 60 ml meleg víz
- 150 ml habtejszín
- 23 cm átmérőjű csatos tortaforma
Elkészítése:
A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában és tegyük hűtőszekrénybe amíg megkeményedik.
A krémsajtot és a cukrot tegyük egy tálba, és jól keverjük össze. A barack felét botmixerrel pürésítsük, majd a gyümölcspürét keverjük a krémsajthoz. A zselatint oldjuk fel meleg vízben, majd adjuk a barackos krémhez. A tejszínt verjük habbá és adagoljuk a krémhez.
A krémet kanalazzuk a tortaformába, majd tegyük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a torta tetejét díszítsük barack darabokkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »