Mars torta recept

Hozzávalók:
- 16 dkg liszt
- 12 dkg barna cukor
- 3 dkg kókuszreszelék
- 13.5 dkg vaj
Krém
- 4 dl sűrített tej
- 13.5 dkg vaj
- 10 dkg barna cukor
Tetejére
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
Dolgozzuk össze a lisztet, a barna cukrot, a kókuszreszeléket és a vajat, majd tegyük a hűtőbe a keveréket. Ezután egy kizsírozott, 24 cm-es tortaformába nyomkodjuk bele, és tegyük 180 fokos hőmérsékletű sütőbe, majd 25-30 perc alatt süssük aranysárgára.
Olvasszuk fel a töltelékhez a vajat, majd a barna cukrot és a sűrített tejet. Gyakori kevergetés mellett főzzük addig, amíg karamellizálódik. Kenjük a karamellt a tésztára és tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Ezután olvasszunk fel 1 tálban étcsokit és kenjük a sütemény tetejére.
Hűtőben tároljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »