Marcsi csokitortája recept

Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját a cukorral kikeverem. A fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgájába beleszitálom a liszt és a sütőpor keverékét és végül hozzákeverem felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába beleöntöm és 200°C-on előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütöm.
Csokoládékrém: A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük gőz fölött, amíg be nem sűrűsödik. A vajat habosra keverjük a kakaóval, majd hozzáadjuk a tojáskrémet. Vízbe mártott késsel megkenjünk a piskótát. Ízesíthetjük vagy díszíthetjük eper vagy málna dzsemmel esetleg friss gyümölcsökkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »