Marcipános-pudingos Charlotte recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek liszt
- 3 ek víz
- 6 ek cukor
- 1 tk sütőpor
A krémhez:
- 15 dkg mascarpone krémsajt
- 15 dkg túró
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 csomag reszelt citromhéj
- 1 tk őrölt vanília
Továbbá
- 5 ek szederlekvár
- 25 dkg natúr marcipán
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 180 fokon készre sütjük.
A megsült piskótát még melegen szederlekvárral megkenjük, és a marcipánt kinyújtjuk vékonyra két fólia között.Ráterítjük a lekváros piskótára,és a leeső részt levágjuk (ebből lesz a rózsadísz a tetejére). A lekváros-marcipános piskótát feltekerjük jó szorosra. Vizes késsel felszeleteljük, 1-1,5 cm vastagra.
Közben a tejben elkeverjük a cukrot és pudingport, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk jól kihűlni.
Ha ez megtörtént az a jó, ha darabos lesz, ugyanis így keverjük a krémhez hozzá.Úgy mutat, ha látszanak benne a finom pudingos darabkák. Arra azért ügyeljünk, hogy túl keményre ne főzzük a pudingot, csak éppen hogy keverés közben kihűtve finom darabos, puha maradjon. Elkeverjük a krémsajttal, a túróval és ízesítőkkel.
Egy közepes, kerek jénai mély tálat fóliával kibélelünk. A piskóta szeletekkel körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krémet a formába. A tetejét befedjük a maradék piskótatekerccsel. Ráhajtjuk a fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor kiborítjuk a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát. A tetejét marcipánnal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

