Marcipános-pudingos Charlotte recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 3 ek víz
- 6 ek cukor
- 1 tk sütőpor
A krémhez:
- 15 dkg mascarpone krémsajt
- 15 dkg túró
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 csomag reszelt citromhéj
- 1 tk őrölt vanília
Továbbá
- 5 ek szederlekvár
- 25 dkg natúr marcipán
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 180 fokon készre sütjük.
A megsült piskótát még melegen szederlekvárral megkenjük, és a marcipánt kinyújtjuk vékonyra két fólia között.Ráterítjük a lekváros piskótára,és a leeső részt levágjuk (ebből lesz a rózsadísz a tetejére). A lekváros-marcipános piskótát feltekerjük jó szorosra. Vizes késsel felszeleteljük, 1-1,5 cm vastagra.
Közben a tejben elkeverjük a cukrot és pudingport, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk jól kihűlni.
Ha ez megtörtént az a jó, ha darabos lesz, ugyanis így keverjük a krémhez hozzá.Úgy mutat, ha látszanak benne a finom pudingos darabkák. Arra azért ügyeljünk, hogy túl keményre ne főzzük a pudingot, csak éppen hogy keverés közben kihűtve finom darabos, puha maradjon. Elkeverjük a krémsajttal, a túróval és ízesítőkkel.
Egy közepes, kerek jénai mély tálat fóliával kibélelünk. A piskóta szeletekkel körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krémet a formába. A tetejét befedjük a maradék piskótatekerccsel. Ráhajtjuk a fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor kiborítjuk a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát. A tetejét marcipánnal díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »