Marcipános-pudingos Charlotte recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 3 ek víz
- 6 ek cukor
- 1 tk sütőpor
A krémhez:
- 15 dkg mascarpone krémsajt
- 15 dkg túró
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 csomag reszelt citromhéj
- 1 tk őrölt vanília
Továbbá
- 5 ek szederlekvár
- 25 dkg natúr marcipán
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és 180 fokon készre sütjük.
A megsült piskótát még melegen szederlekvárral megkenjük, és a marcipánt kinyújtjuk vékonyra két fólia között.Ráterítjük a lekváros piskótára,és a leeső részt levágjuk (ebből lesz a rózsadísz a tetejére). A lekváros-marcipános piskótát feltekerjük jó szorosra. Vizes késsel felszeleteljük, 1-1,5 cm vastagra.
Közben a tejben elkeverjük a cukrot és pudingport, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk jól kihűlni.
Ha ez megtörtént az a jó, ha darabos lesz, ugyanis így keverjük a krémhez hozzá.Úgy mutat, ha látszanak benne a finom pudingos darabkák. Arra azért ügyeljünk, hogy túl keményre ne főzzük a pudingot, csak éppen hogy keverés közben kihűtve finom darabos, puha maradjon. Elkeverjük a krémsajttal, a túróval és ízesítőkkel.
Egy közepes, kerek jénai mély tálat fóliával kibélelünk. A piskóta szeletekkel körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krémet a formába. A tetejét befedjük a maradék piskótatekerccsel. Ráhajtjuk a fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor kiborítjuk a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát. A tetejét marcipánnal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »