Marcipános-diós torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 csapott ek finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 20 dkg dió (darált)
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1.5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek rum
Díszítéshez:
- 20 dkg marcipán
- 1 kávéskanál ételfesték (piros)
- 1 kávéskanál ételfesték (zöld)
- 1 kávéskanál ételfesték (sárga)
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és még pár percig keverjük. A sütőporral elkevert lisztet szitán beleszitáljuk és fakanállal óvatosan átforgatjuk.
Vajjal kikent és liszttel meghintet kapcsos tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
A darált diót forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a rumot, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. (sűrű massza lesz belőle).
Amíg kihűl, addig a vajat kikeverjük, majd a cukros dióhoz adjuk és addig keverjük amíg a krém jó habos lesz.
A tortaformából kivesszük a kihűlt tésztát. Kettévágjuk, megkenjük krémmel, rátesszük a tetejét és bevonjuk maradék krémmel.
Díszítés:
A marcipánmasszát 3 felé vesszük. Külön-külön beszínezzük ételfestékkel.
A deszkát és a nyújtófát folyamatosan porcukrozzuk és kinyújtjuk a marcipánjainkat.
Szaggatóval kiszaggatjuk a virágokat és a kis karikákat, kivágjuk a leveleket és ízlés szerint díszítjük a tortát.