Marcipános-diós torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 csapott ek finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 20 dkg dió (darált)
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1.5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek rum
Díszítéshez:
- 20 dkg marcipán
- 1 kávéskanál ételfesték (piros)
- 1 kávéskanál ételfesték (zöld)
- 1 kávéskanál ételfesték (sárga)
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és még pár percig keverjük. A sütőporral elkevert lisztet szitán beleszitáljuk és fakanállal óvatosan átforgatjuk.
Vajjal kikent és liszttel meghintet kapcsos tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
A darált diót forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a rumot, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. (sűrű massza lesz belőle).
Amíg kihűl, addig a vajat kikeverjük, majd a cukros dióhoz adjuk és addig keverjük amíg a krém jó habos lesz.
A tortaformából kivesszük a kihűlt tésztát. Kettévágjuk, megkenjük krémmel, rátesszük a tetejét és bevonjuk maradék krémmel.
Díszítés:
A marcipánmasszát 3 felé vesszük. Külön-külön beszínezzük ételfestékkel.
A deszkát és a nyújtófát folyamatosan porcukrozzuk és kinyújtjuk a marcipánjainkat.
Szaggatóval kiszaggatjuk a virágokat és a kis karikákat, kivágjuk a leveleket és ízlés szerint díszítjük a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

