Málnás túróhabos torta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 0,5 dl joghurt
- 6 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici só
A túrótöltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 marék mazsola
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél csomag főzős vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 20 dkg málna
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 7 dkg porcukor
- pici ecet
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrom, és egy kikent tortaformába nyomkodom úgy, hogy egy kis pereme is legyen. A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és a tésztát elősütöm 10 perc alatt. Ezután az összekevert túrós tölteléket rákanalazom és a málnaszemekkel megszórom, mehet vissza a sütőbe légkeveréssel 160 C fokon (vagy normál 180 C fokon), és 35 perc alatt készre sütöm. Ezután a keményre vert fehérjehabot habzsákba töltöm és körben feldíszítem a sütit, lehetne rácsosan is. Majd a hőmérsékletet visszaveszem 90 C fokra, és légkeveréssel a habot 35 perc alatt megszárítom rajta. Kihűlés után veszem le róla a karimát és szeletelem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.