Málnás túróhabos torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 0,5 dl joghurt
  • 6 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só

A túrótöltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 marék mazsola
  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag főzős vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 20 dkg málna
  • 3 tojás fehérje
  • 7 dkg porcukor
  • pici ecet

Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrom, és egy kikent tortaformába nyomkodom úgy, hogy egy kis pereme is legyen. A sütőt előmelegítem 180 C fokra, és a tésztát elősütöm 10 perc alatt. Ezután az összekevert túrós tölteléket rákanalazom és a málnaszemekkel megszórom, mehet vissza a sütőbe légkeveréssel 160 C fokon (vagy normál 180 C fokon), és 35 perc alatt készre sütöm. Ezután a keményre vert fehérjehabot habzsákba töltöm és körben feldíszítem a sütit, lehetne rácsosan is. Majd a hőmérsékletet visszaveszem 90 C fokra, és légkeveréssel a habot 35 perc alatt megszárítom rajta. Kihűlés után veszem le róla a karimát és szeletelem.