Málnás csokitorta recept
Ők is elkészítették

- Hozzávalók:
A tésztához: - 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg sima liszt
- 2-3 evőkanál kakaópor
- pici só
- fél csomag sütőpor
A csokikrémhez:
- 25 dkg puha vaj
- 50 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
- 2 kicsi doboz málna
Elkészítése:
A tortaformát (24 cm-es) kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
Majd először a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztes keveréket (liszt, kakaópor, sütőpor összekeverve). Beletöltjük a tortaformába és készre sütjük kb. 30-40 perc alatt.
Hagyjuk a formában kihűlni, ha kihűlt, kiszedjük a formából, lehúzzuk róla a papírt, és ha nagyon púpos lett a teteje, egyenesre vágjuk.
A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük, közben vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét és ezt is a vajas keverékhez öntjük, majd a tortát középen félbevágjuk és egy adag krémet kenünk rá, majd rátesszük a tetejét és azt is megkenjük a krémmel, továbbá a torta oldalát is.
Végül a málnával megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »