Málnás csokitorta recept
Ők is elkészítették

- Hozzávalók:
A tésztához: - 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg sima liszt
- 2-3 evőkanál kakaópor
- pici só
- fél csomag sütőpor
A csokikrémhez:
- 25 dkg puha vaj
- 50 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
- 2 kicsi doboz málna
Elkészítése:
A tortaformát (24 cm-es) kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
Majd először a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztes keveréket (liszt, kakaópor, sütőpor összekeverve). Beletöltjük a tortaformába és készre sütjük kb. 30-40 perc alatt.
Hagyjuk a formában kihűlni, ha kihűlt, kiszedjük a formából, lehúzzuk róla a papírt, és ha nagyon púpos lett a teteje, egyenesre vágjuk.
A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük, közben vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét és ezt is a vajas keverékhez öntjük, majd a tortát középen félbevágjuk és egy adag krémet kenünk rá, majd rátesszük a tetejét és azt is megkenjük a krémmel, továbbá a torta oldalát is.
Végül a málnával megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »