Málnás csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 14 dkg sima liszt
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • pici só
  • fél csomag sütőpor

A csokikrémhez:

  • 25 dkg puha vaj
  • 50 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 2 kicsi doboz málna

Elkészítése:

A tortaformát (24 cm-es) kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.

Majd először a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztes keveréket (liszt, kakaópor, sütőpor összekeverve). Beletöltjük a tortaformába és készre sütjük kb. 30-40 perc alatt.

Hagyjuk a formában kihűlni, ha kihűlt, kiszedjük a formából, lehúzzuk róla a papírt, és ha nagyon púpos lett a teteje, egyenesre vágjuk.

A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük, közben vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét és ezt is a vajas keverékhez öntjük, majd a tortát középen félbevágjuk és egy adag krémet kenünk rá, majd rátesszük a tetejét és azt is megkenjük a krémmel, továbbá a torta oldalát is.

Végül a málnával megszórjuk.