Málnás-csokis torta recept
                            Hozzávalók:
- 6 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
 - 6 ek rétesliszt
 - 1 ek finomliszt
 - 1 ek holland kakaópor
 - 1 tk szódabikarbóna
 - 4-5 ek víz
 
Málnalekvár:
- 25 dkg (fagyasztott) málna
 - kb. 3 ek cukor
 - 1/4 tasak dzsemfix
 
Csokis krém:
- 2 csomag csokipuding
 - 5 dl tej
 - 4 ek cukor
 - 3 dl habtejszín
 
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, majd a szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 24-26 cm-es, vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Málnalekvár készítése:
A málnából a cukorral és a dzsemfix-el néhány perc alatt sűrű lekvárt főzünk.
Pudingos krém készítése:
A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingot. Az egészet addig főzzük, míg a puding besűrűsödik. Félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.
Összeállítás:
Ha a piskóta kihűlt, ketté vágjuk, és a hideg málnalekvárral megkenjük. Erre rákenjük a csokis-tejszínes krémet, majd rátesszük a piskóta tetejét.
A maradék csokis-tejszínes krémmel díszítjük. Málnaszemekkel gazdagíthatjuk (nyáron).
Tipp:
A külső borítást készíthetjük sima felvert tejszínből is.
Finomabb lesz a csokis krém, ha a pudinghoz hozzácsurgatunk egy tábla jó fajta csokit.
Friss málnából készítve a legjobb. A mellékelt fotó télen készült.
A málnás-csokis torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

