Málnás-csokis torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek rétesliszt
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek holland kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 4-5 ek víz

Málnalekvár:

  • 25 dkg (fagyasztott) málna
  • kb. 3 ek cukor
  • 1/4 tasak dzsemfix

Csokis krém:

  • 2 csomag csokipuding
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, majd a szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 24-26 cm-es, vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Málnalekvár készítése:

A málnából a cukorral és a dzsemfix-el néhány perc alatt sűrű lekvárt főzünk.

Pudingos krém készítése:

A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingot. Az egészet addig főzzük, míg a puding besűrűsödik. Félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.

Összeállítás:

Ha a piskóta kihűlt, ketté vágjuk, és a hideg málnalekvárral megkenjük. Erre rákenjük a csokis-tejszínes krémet, majd rátesszük a piskóta tetejét.

A maradék csokis-tejszínes krémmel díszítjük. Málnaszemekkel gazdagíthatjuk (nyáron).

Tipp:

A külső borítást készíthetjük sima felvert tejszínből is.

Finomabb lesz a csokis krém, ha a pudinghoz hozzácsurgatunk egy tábla jó fajta csokit.

Friss málnából készítve a legjobb. A mellékelt fotó télen készült.