Hozzávalók:
Málnalekvár:
Csokis krém:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, majd a szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 24-26 cm-es, vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A málnából a cukorral és a dzsemfix-el néhány perc alatt sűrű lekvárt főzünk.
A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingot. Az egészet addig főzzük, míg a puding besűrűsödik. Félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.
Ha a piskóta kihűlt, ketté vágjuk, és a hideg málnalekvárral megkenjük. Erre rákenjük a csokis-tejszínes krémet, majd rátesszük a piskóta tetejét.
A maradék csokis-tejszínes krémmel díszítjük. Málnaszemekkel gazdagíthatjuk (nyáron).
A külső borítást készíthetjük sima felvert tejszínből is.
Finomabb lesz a csokis krém, ha a pudinghoz hozzácsurgatunk egy tábla jó fajta csokit.
Friss málnából készítve a legjobb. A mellékelt fotó télen készült.