Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás charlotte recept

Málnás charlotte
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g liszt
    • 100 g porcukor
    • málnalekvár (ízlés szerinti mennyiségben)
    • + 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 2 ek liszt (ha az aljára is szeretnénk piskótát tenni)

    Krémhez:

    • 2 dl habtejszín
    • 5 dl natúr joghurt (vagy 12 %-os tejföl)
    • 100-120 g porcukor
    • fél citrom reszelt héja
    • 6 lap zselatin (vagy 2 cs zselatin fix)
    • 20 dkg málna (fagyasztott is jó)

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A tojásokat a porcukorral fehéredésig verjük kézi mixerrel, majd apránként adagolva hozzá a lisztet óvatosan beleforgatjuk fakanállal. A sütőpapíros lemezre kenjük, lehetőleg egyenletesen, majd a forró sütőben 12-15 perc alatt világos zsemle színűre sütjük.

    Amíg sül, elkészítjük a krémet. A zselatint előkészítjük a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint. A joghurtban/ tejfölben elkeverjük a porcukrot és a reszelt citrom héjat, félre tesszük. A tejszínből habot verünk és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk az édes joghurtot, majd a langyosra hűtött zselatint is és hűtőbe tesszük.

    Egy gömbölyű aljú edényt kibélelünk folpackkal (nálam egy nagyobb tésztaszűrő volt az alap).

    A kisült piskótát még melegen, papírostól feltekerjük, kihűtjük, majd a sütőpapírt eltávolítva megkenjük lekvárral és újból feltekerjük. Ujjnyi vastag szeleteket vágva kibéleljük az előkészített formánkat a csigákkal és a joghurtos töltelék egy részét a közepére halmozzuk, megszórjuk a málna felével, majd újból krém, málna és végezetül krém kerül a tetejére.

    Így kissé pucérnak gondoltam a tortát, ezért 2 tojásból és lisztből vékony piskótát sütve, “feneket” kerítettem a leendő torta alapjának. Lapos kistányér és egy üveg lekvárt használva súlynak, pár órát hűtőben csücsülve várta a szeletelést.

    Dermesztés után, egy laza mozdulattal torta tálra felfordítva, biztonsággal szelhető, csigázóan színes tortát kaptunk:)

    Tipp:

    Bármilyen gyümölccsel készülhet a tortánk, csak a hozzá megfelelő ízvilágú lekvárt válasszuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá