Málnás-áfonyás sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 gramm Zabfalatok keksz
- 5 dkg vaj
- 500 gramm mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 bourbon vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 citrom leve
- 500 gramm málna/áfonya vegyesen
- (1 zselatint is lehet a krémbe tenni, attól stabilabb lesz)
Elkészítése:
A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem.
A tejszínt felvertem habbá. Majd hozzákevertem a mascarponét, a porcukrot, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Bár én nem tettem a krémhez zselatin, lehet, hogy kellett volna, főleg ilyen melegben.
A kekszes alapra rákanalaztam a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tettem.
Tálaláskor a gyümölcsöket a torta tetejére szórtam és már fogyasztható is.
A málnás-áfonyás sajttorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »