Málnás-áfonyás sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 150 gramm Zabfalatok keksz
- 5 dkg vaj
- 500 gramm mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 bourbon vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 citrom leve
- 500 gramm málna/áfonya vegyesen
- (1 zselatint is lehet a krémbe tenni, attól stabilabb lesz)
Elkészítése:
A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem.
A tejszínt felvertem habbá. Majd hozzákevertem a mascarponét, a porcukrot, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Bár én nem tettem a krémhez zselatin, lehet, hogy kellett volna, főleg ilyen melegben.
A kekszes alapra rákanalaztam a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tettem.
Tálaláskor a gyümölcsöket a torta tetejére szórtam és már fogyasztható is.
A málnás-áfonyás sajttorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

