Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málna torta recept

Málna torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek víz
    • 10 dkg darált dió
    • 20 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 cs vanília pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • kb. 30 dkg málna
    • 1 cs piros színű zselatin
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítés:
    A cukrot a tojássárgákkal és a vízzel habosra keverünk, aztán a darált diót, a lisztet, sütőport és kakaóport is hozzáadjuk. Végül a tojásfehérjék keményre vert habját hozzákeverjük. A tortaforma aljába sütőpapírt csíptetünk, az oldalát vajjal kikenjük, majd 170°C-on kb. 25-30 percig, tűpróbáig sütjük a tésztát. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd hagyjuk hűlni. A vajat keverjük habosra, és apránként adjuk hozzá a pudingot. A kihűlt tortát kettévágjuk, megtöltjük a krém 2/3-val, rátesszük az eprek 2/3-át, majd a maradék krémmel bekenjünk. Rátesszük a torta tetejét és feldíszítjük az egész málnákkal. A tetejét leöntjük zselatinnal, majd díszítjük a keményre vert tejszínhabbal. Lehűtjük és később tálaljuk.

    Tipp:

    A tortaformából csak arra az időre vegyük ki, amíg kettévágjuk, majd csatoljuk vissza a sütőpapírral együtt a tortaforma alját, így töltjük meg a tortát és díszítjük, majd a végén csak az oldalát távolítjuk el a tortaformának. A kilógó sütőpapírt formára vágjuk, a tortaforma aljával tálcára helyezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá