Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máktorta recept

Máktorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek barna cukor
    • 3 ek kristálycukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 6 ek liszt
    • 3 ek víz
    • csipet só
    • 6 ek darált mák

    Krémhez:

    • 250 dkg túró
    • 1 csomag hidegen kötő vaníliás pudingpor
    • 2 dl tej
    • 20 dkg meggy dzsem
    • 15 dkg magozott meggybefőtt

    Mázhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 3 ek citromlé
    • 15 szem kandírozott cseresznye
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgához hozzáadjuk a 3 ek barna cukrot, a 3 ek vizet és habosra kavarjuk. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor félig felvertük, apránként hozzáadjuk a 3 ek cukrot és kemény habbá verjük. A kikavart tojássárgájához felváltva hozzákeverjük a sütőporos lisztet, a darált mákot és a tojásfehérje kemény habját. Laza mozdulatokkal keverjük össze az alapanyagokat, hogy a hab ne törjön össze.

    Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a tésztát.

    180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült e a torta.)

    Ha megsült a máktorta, rácsra téve hagyjuk kihűlni.

    Amíg hűl, elkészítjük a krémet.

    A túrót villával összetörjük, a pudingport kikeverjük hideg tejjel, majd a túrót és a pudingot összekeverjük. Ízesítjük reszelt citrom héjjal.

    A kihűlt a tortát három lapra vágjuk.

    Az első lapot megkenjük meggy dzsemmel, majd a túrókrém felét rákenjük és kirakjuk a magozott meggy felével. Erre tesszük a második lapot, amit szintén meggy dzsemmel kenünk meg, majd túrókrémmel és meggyek kirakjuk. Befedjük a harmadik lappal.

    A tetejét citromos cukormázzal vonjuk be, amit úgy készítünk, hogy a porcukrot a citromlével addig keverjük, amíg a cukor elolvad, és a massza folyóssá válik. A tetejét kandírozott cseresznyével díszítjük.

    Tipp:

    Nagyon szereti a családom a mákot, ezért született ez az általam kitalált recept.
    Érdemes volt kísérletezni, fantasztikus ízvilág!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá