Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máktorta recept

Máktorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    20-cm-es formához

    Tészta:

    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 3 dkg mák (egész)
    • 3 ek tej

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg mák (darált)
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2-3 ek méz
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg mazsola
    • 3 dl tej
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az egész tojást és a tejet. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a mákot, majd alaposan keverjük össze.

    A sütőformát kenjük ki margarinnal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután öntsük bele a masszát, és simítsuk el a tetejét egyenletesen. (Én szilikonos formába sütöttem, így csak margarinnal kentem ki vékonyan a formát.)

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.

    Krém készítése:

    A vaníliás pudingport keverjük össze a mazsolával és a darált mákkal.

    A tejet és a mézet öntsük egy serpenyőbe, majd melegítsük fel. Ezután keverjük hozzá a pudingporos-mazsolás-mákos keveréket, majd állandó keverés mellett főzzük kb. 5 percig. Ezután hűtsük ki teljesen.

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a teljesen kihűlt mákos-masszát. Addig keverjük, hogy szép sima krémet kapjunk. Közben ha szüksége,s még cukorral ízesíthetjük.

    A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mákos krémhez.

    A teljesen kihűlt tortalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kenjük rá a tetejére és az oldalára a krémet.

    Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.

    Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

    A máktorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 327 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá