Máktorta recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g méz
- 250 g vaj
- 400 g darált mák
- 4 ek baracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
- mandula forgács
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához és fehérjéhez egyaránt 150-150 g mézet adunk, majd egyenként habosra keverjük. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a darált mákot. A vajjal elkevert mákot a felvert tojássárgájához keverjük, majd ezt a masszát óvatosan a felvert fehérjéhez adjuk.
Ha a tészta csomómentes, egy 27 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 155 fokon kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a süteményünk megsült-e.
Sütés után hagyjuk kihűlni, majd vágjuk két lapra a tortánkat. Kenjük meg baracklekvárral az alsó lapot, majd tegyük rá vissza a felső lapot.
A tetejére olvasszuk meg olajjal a csokoládét, és vonjuk be vele a tortát. Durvára tört mandulaforgáccsal díszíthetjük.
Tipp:
Nagyon finom, és lisztmentes!
A máktorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 27 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »