Máktorta recept
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 300 g méz
- 250 g vaj
- 400 g darált mák
- 4 ek baracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
- mandula forgács
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához és fehérjéhez egyaránt 150-150 g mézet adunk, majd egyenként habosra keverjük. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a darált mákot. A vajjal elkevert mákot a felvert tojássárgájához keverjük, majd ezt a masszát óvatosan a felvert fehérjéhez adjuk.
Ha a tészta csomómentes, egy 27 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 155 fokon kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a süteményünk megsült-e.
Sütés után hagyjuk kihűlni, majd vágjuk két lapra a tortánkat. Kenjük meg baracklekvárral az alsó lapot, majd tegyük rá vissza a felső lapot.
A tetejére olvasszuk meg olajjal a csokoládét, és vonjuk be vele a tortát. Durvára tört mandulaforgáccsal díszíthetjük.
Tipp:
Nagyon finom, és lisztmentes!
A máktorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 27 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


