Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákosguba torta recept

Mákosguba torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
    Linzer tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1 kk citromlé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kk sütőpor

    A gubához:

    • 1 liter tej
    • 10 db kifli
    • 15 dkg cukor vagy ízlés szerint
    • 20 dkg darált mák
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás cukor

    A tálaláshoz:

    • 1 cs főzős vaníliás pudingpor
    • 1/2 liter tej
    • 2-3 ek cukor

    A forma kikenéséhez:

    • margarin

    Elkészítése:

    A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a formába nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

    A kifliket feldaraboljuk. A tejet a cukrokkal, tojás sárgákkal kikeverjük, felmelegítjük, a kiflikre öntjük. Megvárjuk míg jól beszívja az öntetet és a mákot hozzákeverjük.

    Ráhalmozzuk a linzer tésztánkra és kb 30 perc alatt készre sütjük.

    A pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük.

    A megsült gubánkat melegen, porcukorral hintve,vaníliás pudinggal tálaljuk.

    Tálalható mással is, ki mit szeret.

    Ezt a tortát ünnepélyessé is lehet tenni. A tetejére vaníliás krém, tejszínhab és lesz egy remek ünnepi tortánk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá