Mákosguba torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Linzer tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 kk citromlé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 kk sütőpor
A gubához:
- 1 liter tej
- 10 db kifli
- 15 dkg cukor vagy ízlés szerint
- 20 dkg darált mák
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 cs vaníliás cukor
A tálaláshoz:
- 1 cs főzős vaníliás pudingpor
- 1/2 liter tej
- 2-3 ek cukor
A forma kikenéséhez:
- margarin
Elkészítése:
A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a formába nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
A kifliket feldaraboljuk. A tejet a cukrokkal, tojás sárgákkal kikeverjük, felmelegítjük, a kiflikre öntjük. Megvárjuk míg jól beszívja az öntetet és a mákot hozzákeverjük.
Ráhalmozzuk a linzer tésztánkra és kb 30 perc alatt készre sütjük.
A pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük.
A megsült gubánkat melegen, porcukorral hintve,vaníliás pudinggal tálaljuk.
Tálalható mással is, ki mit szeret.
Ezt a tortát ünnepélyessé is lehet tenni. A tetejére vaníliás krém, tejszínhab és lesz egy remek ünnepi tortánk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

