Mákosguba torta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Linzer tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 kk citromlé
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kk sütőpor
A gubához:
- 1 liter tej
- 10 db kifli
- 15 dkg cukor vagy ízlés szerint
- 20 dkg darált mák
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
A tálaláshoz:
- 1 cs főzős vaníliás pudingpor
- 1/2 liter tej
- 2-3 ek cukor
A forma kikenéséhez:
- margarin
Elkészítése:
A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a formába nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
A kifliket feldaraboljuk. A tejet a cukrokkal, tojás sárgákkal kikeverjük, felmelegítjük, a kiflikre öntjük. Megvárjuk míg jól beszívja az öntetet és a mákot hozzákeverjük.
Ráhalmozzuk a linzer tésztánkra és kb 30 perc alatt készre sütjük.
A pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük.
A megsült gubánkat melegen, porcukorral hintve,vaníliás pudinggal tálaljuk.
Tálalható mással is, ki mit szeret.
Ezt a tortát ünnepélyessé is lehet tenni. A tetejére vaníliás krém, tejszínhab és lesz egy remek ünnepi tortánk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.