Mákosguba torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Linzer tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kk citromlé
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kk sütőpor

A gubához:

  • 1 liter tej
  • 10 db kifli
  • 15 dkg cukor vagy ízlés szerint
  • 20 dkg darált mák
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás cukor

A tálaláshoz:

  • 1 cs főzős vaníliás pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 2-3 ek cukor

A forma kikenéséhez:

  • margarin

Elkészítése:

A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a formába nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

A kifliket feldaraboljuk. A tejet a cukrokkal, tojás sárgákkal kikeverjük, felmelegítjük, a kiflikre öntjük. Megvárjuk míg jól beszívja az öntetet és a mákot hozzákeverjük.

Ráhalmozzuk a linzer tésztánkra és kb 30 perc alatt készre sütjük.

A pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük.

A megsült gubánkat melegen, porcukorral hintve,vaníliás pudinggal tálaljuk.

Tálalható mással is, ki mit szeret.

Ezt a tortát ünnepélyessé is lehet tenni. A tetejére vaníliás krém, tejszínhab és lesz egy remek ünnepi tortánk.