Mákos torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es torta formához:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg darát mák
- 1 citrom reszelt héja és leve (ízlés szerint)
- 2,5 dl tej
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé + 1 tk olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, nem meleg margarint, jól kidolgozzuk.
A sütőport a liszttel, darált mákkal összekeverjük. Hozzáadjuk a a masszához és apránként a tejet és citrom reszelt héját és levét.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a külsejét margarinnal kikenjük és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a a pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük és kihűtjük, majd a margarinnal alaposan kihabosítjuk.
A tortát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémmel.
A csokoládét az olajjal felolvasztjuk és a torta tetejére kenjük egyenletesen.
Kívülre és a díszítésnek is a krémből tettem félre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »