Mákos torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es torta formához:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg darát mák
- 1 citrom reszelt héja és leve (ízlés szerint)
- 2,5 dl tej
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé + 1 tk olaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, nem meleg margarint, jól kidolgozzuk.
A sütőport a liszttel, darált mákkal összekeverjük. Hozzáadjuk a a masszához és apránként a tejet és citrom reszelt héját és levét.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a külsejét margarinnal kikenjük és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a a pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük és kihűtjük, majd a margarinnal alaposan kihabosítjuk.
A tortát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémmel.
A csokoládét az olajjal felolvasztjuk és a torta tetejére kenjük egyenletesen.
Kívülre és a díszítésnek is a krémből tettem félre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »