Mákos torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24 cm-es torta formához:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg darát mák
  • 1 citrom reszelt héja és leve (ízlés szerint)
  • 2,5 dl tej

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin

A tetejére:

  • 10 dkg csokoládé + 1 tk olaj

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, nem meleg margarint, jól kidolgozzuk.
A sütőport a liszttel, darált mákkal összekeverjük. Hozzáadjuk a a masszához és apránként a tejet és citrom reszelt héját és levét.

A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a külsejét margarinnal kikenjük és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a a pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük és kihűtjük, majd a margarinnal alaposan kihabosítjuk.

A tortát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémmel.

A csokoládét az olajjal felolvasztjuk és a torta tetejére kenjük egyenletesen.

Kívülre és a díszítésnek is a krémből tettem félre.