Hozzávalók egy 24 cm-es torta formához:
Tészta:
Krém:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, nem meleg margarint, jól kidolgozzuk.
A sütőport a liszttel, darált mákkal összekeverjük. Hozzáadjuk a a masszához és apránként a tejet és citrom reszelt héját és levét.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a külsejét margarinnal kikenjük és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a a pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük és kihűtjük, majd a margarinnal alaposan kihabosítjuk.
A tortát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémmel.
A csokoládét az olajjal felolvasztjuk és a torta tetejére kenjük egyenletesen.
Kívülre és a díszítésnek is a krémből tettem félre.