Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mák-citrom torta recept

Mák-citrom torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál mákliszt
    • 8 evőkanál xilit
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 8 evőkanál kókuszolaj

    Krémhez:

    • 5 dtojás
    • 25 dkg xilit
    • 3 citrom leve és reszelt héja
    • 25 dkg vaj
    • 35 dkg görög joghurt
    • 1 zacskó zselatin

    Elkészítése:

    A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét a xilittel verjük habosra, mehet bele a tojás sárgája és lassan adagolva az olaj. Amikor felvette adagoljuk hozzá a máklisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük. Kb 30-35 perc alatt megsül.

    A tojásokat, xilitet és a citromok levét, reszelt héját keverjük össze. Tegyünk fel egy lábasba vizet, majd egy hőálló tálba (nekem fém edény), vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett tegyük fel a citromos tojást. Addig keverjük amíg besamel mártás sűrű nem lesz. A tűzről levéve keverjük hozzá a vajat és hűtsük ki. A kihűlt masszához adjuk hozzá a joghurtot és a feloldott zselatint.

    A mákos tésztát vágjuk ketté vagy ha tudjuk három felé. Kenjük meg a rétegek közötti részeket, majd a külsejét is. Az oldalára mehet mandulaforgács, a tetejét mákliszttel lehet még tovább díszíteni. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá