Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét a xilittel verjük habosra, mehet bele a tojás sárgája és lassan adagolva az olaj. Amikor felvette adagoljuk hozzá a máklisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük. Kb 30-35 perc alatt megsül.
A tojásokat, xilitet és a citromok levét, reszelt héját keverjük össze. Tegyünk fel egy lábasba vizet, majd egy hőálló tálba (nekem fém edény), vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett tegyük fel a citromos tojást. Addig keverjük amíg besamel mártás sűrű nem lesz. A tűzről levéve keverjük hozzá a vajat és hűtsük ki. A kihűlt masszához adjuk hozzá a joghurtot és a feloldott zselatint.
A mákos tésztát vágjuk ketté vagy ha tudjuk három felé. Kenjük meg a rétegek közötti részeket, majd a külsejét is. Az oldalára mehet mandulaforgács, a tetejét mákliszttel lehet még tovább díszíteni. Egy éjszakát pihentessük a hűtőben.