Mágnás diótorta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A cukrot a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a diót, a sütőporral vegyített lisztet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. A masszát kivajazott vagy ki sütőmargarinozott, belisztezett tortaformába töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon, 20-22 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral meg a cukorral simára keverjük. Lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
A tűzről levéve beleszórjuk a darált diót, és rummal ízesítjük. A kihűlt krémbe belecsurgatjuk a beáztatott, majd felolvasztott zselatint, végül beleforgatjuk a habbá vert habtejszínt. A piskótalapot háromba vágjuk, egyenként megöntözzük diólikőrrel és megkenjük a krémmel. Egymásra helyezzük a lapokat és a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát. Az oldalát cukrozott dióval szórtam meg. A tetejét fehér és barna csokival vontam be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


