Madártejes mákos guba torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mákos gubához:
- 12 db kifli
- 1 l tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- 6-8 kanál cukor
- 1 cs mazsola(annak aki szereti)
- 1 citrom reszelt héja
- 10-15 dkg darált mák
A krémhez:
- 1 cs vanília pudingpor
- 5 kanál cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg margarin
A habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 kanál cukor
- vagy habtejszín
Elkészítése:
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.
Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot és egy kivajazott tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.
Nem a legolcsóbb desszert a világon, de melyik torta az?
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »