Madártejes mákos guba torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mákos gubához:
- 12 db kifli
- 1 l tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg margarin
- 6-8 kanál cukor
- 1 cs mazsola(annak aki szereti)
- 1 citrom reszelt héja
- 10-15 dkg darált mák
A krémhez:
- 1 cs vanília pudingpor
- 5 kanál cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg margarin
A habhoz:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 kanál cukor
- vagy habtejszín
Elkészítése:
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.
Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot és egy kivajazott tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.
Nem a legolcsóbb desszert a világon, de melyik torta az?
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »