Hozzávalók:
A mákos gubához:
A krémhez:
A habhoz:
Elkészítése:
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.
Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot és egy kivajazott tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.
Nem a legolcsóbb desszert a világon, de melyik torta az?