Madártej torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 evőkanál cukor
- 12 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dl cukrászhab
Díszítéshez:
- mandula
- kókuszreszelék
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Elsőként a tésztát készítjük el. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat, majd a tojásfehérjét 10 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ehhez hozzáadunk 8 evőkanál lisztet és az 1 teáskanál sütőport, illetve 4 tojás sárgáját.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük a krémet. Ehhez a 8 tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral, 4 evőkanál liszttel és 5 dl tejjel elkeverjük, majd összeforraljuk, krémesre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
Ha a krém teljesen kihűlt, akkor a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a krémhez adjuk. Az így elkészült krémet a kihűlt piskóta tetejére kenjük.
Végül kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a krém tetejére kenjük. Mivel torta készül, így a habtejszínből hagyjunk a torta oldalára is egy keveset.
Kókusszal és mandulaszemekkel díszítettem az oldalát. A felirathoz az étcsokoládét egy kevés olajjal gőz felett megolvasztottam, majd egy kivágott sarkú zacskó segítségével írtam a torta tetejére.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A sütőport és a lisztet érdemes átszitálni.
A habtejszínbe néha szoktam tenni 2 zacskó vaníliás cukrot is.
Nagyon fontos, hogy a főzött krém kihűljön, mielőtt hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »