Madártej torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:

  • 12 tojás
  • 14 evőkanál cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dl cukrászhab

Díszítéshez:

  • mandula
  • kókuszreszelék
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

Elsőként a tésztát készítjük el. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat, majd a tojásfehérjét 10 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ehhez hozzáadunk 8 evőkanál lisztet és az 1 teáskanál sütőport, illetve 4 tojás sárgáját.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.

Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük a krémet. Ehhez a 8 tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral, 4 evőkanál liszttel és 5 dl tejjel elkeverjük, majd összeforraljuk, krémesre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Ha a krém teljesen kihűlt, akkor a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a krémhez adjuk. Az így elkészült krémet a kihűlt piskóta tetejére kenjük.

Végül kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a krém tetejére kenjük. Mivel torta készül, így a habtejszínből hagyjunk a torta oldalára is egy keveset.

Kókusszal és mandulaszemekkel díszítettem az oldalát. A felirathoz az étcsokoládét egy kevés olajjal gőz felett megolvasztottam, majd egy kivágott sarkú zacskó segítségével írtam a torta tetejére.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

A sütőport és a lisztet érdemes átszitálni.
A habtejszínbe néha szoktam tenni 2 zacskó vaníliás cukrot is.
Nagyon fontos, hogy a főzött krém kihűljön, mielőtt hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint!