Madártej torta recept
Elkészítése:
A sütőport a lisztbe keverjük. A tojások fehérjét felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatjuk. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
6 dl tejet forrósítsunk fel mikróban. Öntsük egy lábasba a maradék 2 dl tejet, és alaposan keverjük el benne a tojások sárgáját, a pudingport és a lisztet. Öntsük hozzá a forró tejet, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Hagyjuk hűlni, közben keverjük meg néha.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük,majd a kihűlt tojáskrémet apránként hozzáadjuk, miközben géppel keverjük.
A megsült tészta aljáról lehúzzuk a papírt, ketté vágjuk. Az alsó lapot egy nagyobb tálra tesszük, visszatesszük rá a tortaforma oldalát, és ráöntjük a krém 3/4 részét. Rátesszük a másik tésztalapot, és a tetejét is bekenjük krémmel. Hagyunk egy keveset az oldalára is.
Hűtőbe tesszük és jól lehűtjük. Vegyük le róla a tortaforma oldalát és a maradék krémmel bekenjük az oldalát.
Lereszeljük a fehér csokit nagy lyukú reszelőn és a torta oldalát beszórjuk vele.
A tejszínt felverjük, és habgaluskákat kanalazunk a torta tetejére belőle.